Lilly Kolmann

Kurs i fermentering

Fermentering – levende mat og drikke!

Fermentering er en eldgammel måte å konservere mat på. Tradisjonelt ble maten høstet i sesong, for deretter å bli konservert for lang holdbarhet. Slik fikk man tilgang på sesongens beste mat gjennom resten av året med redusert næringstilgang. 

Når vi fermenterer maten blir den brutt ned av bakterier slik at den blir lettere å fordøye. Næringsstoffene blir mer tilgjengelige slik at du får mer næring ut av maten du spiser.

Fermentert mat øker innholdet av enzymer og gir dermed fordøyelsen ekstra drahjelp. Spiser du fermentert mat sammen med annen tungt fordøyelig mat, vil den fordøyes mer effektivt.

Fermentert mat er med på å normalisere magesyreproduksjonen og skape grobunn for de gode bakteriene i tarmen. Dette fører til at det blir mindre plass for bakterier som kan skape ubalanse og sykdom. Optimal magesyreproduksjon er viktig for å bryte ned maten for videre næringsopptak i tarmen.

Alle de gode bakteriene som oppstår under fermenteringen koloniserer seg i tarmen og gjør stor nytte i kroppen. En balansert tarmflora er utrolig viktig for helsen.

Fermentert mat og drikke kan:
  • styrke immunforsvaret og dempe betennelser ved å styrke tarmen
  • gjøre maten lettere å fordøye slik at du tåler mer
  • styrke tarmfloraen ved å tilføre gunstige bakterier
  • hjelpe deg ned i vekt
  • gi deg mer energi
  • gi finere hud
  • dempe søtsug
  • gi deg bedre humør
Jeg holder for tiden ikke kurs ☺️
Kurs:

Dersom du og noen venner har lyst å lære om fermentering setter jeg opp kurs på kjøkkenet hjemme hos meg. Jeg holder kurs for 4 – 6 deltakere om gangen. Vi finner en helgedag som passer oss alle, selve kurset varer rundt 5 timer.

På kurset lager vi:
  • Surkål
  • Fermenterte grønnsaker
  • Fermenterte agurker
Du lærer også å lage:
  • Kombucha te
  • Kefir
Inkludert i kursavgiften får du:
  • Økologiske grønnsaker, krydder og urter til det vi skal lage
  • 1 kombucha baby, en startkultur for å lage din egen kombucha-te
  • Kefirkorn, en startkultur for å lage din egen kefir
  • Hefte med info og oppskrifter
  • Tilgang til en lukket Facebook-gruppe hvor du kan stille spørsmål og dele erfaringer i etterkant av kurset
Ta med:
  • 3 stk 1-liters glass med lokk
  • En bag eller sekk til å ta med glassene hjem
  • Matpakke eller noe å bite i underveis
Betaling:

Bindende påmelding. Kursavgiften på kr. 1.300,- innbetales 14 dager før kursdato.