Lilly Kolmann

Hjemmelaget sjokolade

Hjemmelaget sjokolade

Hjemmelaget sjokolade

Hjemmelaget sjokolade og sjokoladefigurer går ned på høykant både hos store og små her i heimen! Smaker godt og er lette å lage. Perfekt som lørdagsgodt eller som snacks hvilken som helst dag ☺️

Her har jeg tatt utgangspunkt i en oppskrift fra den fantastiske Kakeboka til Tiril Refsum og lagt til noen ekstra ingredienser for å få enda flere godsaker inn i sjokoladen 😋

Grunnoppskrift:⁣
-2 dl kokosolje eller kakaosmør⁣
-8 ss lønnesirup⁣
-1 ts salt⁣
-12 ss råkakao pulver⁣

Ekstra valgfritt (ca-mål):⁣
-2 ss kollagen⁣
-2 ss lecithin⁣
-2 ss rice bran⁣
-1 neve hakkede mandler (jeg bruker økologiske ristede og saltede fra Änglamark)⁣
Hjemmelaget sjokolade
Miks og triks med det du måtte ønske av ekstra ingredienser, grunnoppskriften i seg selv smaker også helt nydelig 😊

Smelt kokosolje i vannbad. Rør inn lønnesirup og salt, og deretter kakaopulver og evt ekstra ingredienser. Rør eller pisk til røren er jevn. Bland deretter inn mandler.⁣

Hell røren over i silikonformer for sjokolade i figurer (eller vanlig form til å skjære opp i stykker når ferdig). Avkjøl i kjøleskap eller fryser i ca 30 min. 

Oppbevares i kjøleskap dersom du bruker kokosolje. Kakaosmør holder lenger i romtemperatur og gir en fyldigere kakaosmak.⁣

Vil du ha oppskrift på en nydelig kakao finner du det HER.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.