Hjemmelaget sjokolade og sjokoladefigurer går ned på høykant både hos store og små her i heimen! Smaker godt og er lette å lage. Perfekt som lørdagsgodt eller som snacks hvilken som helst dag ☺️
Her har jeg tatt utgangspunkt i en oppskrift fra den fantastiske Kakeboka til Tiril Refsum og lagt til noen ekstra ingredienser for å få enda flere godsaker inn i sjokoladen 😋
Grunnoppskrift:
-2 dl kokosolje eller kakaosmør
-8 ss lønnesirup
-1 ts salt
-12 ss råkakao pulver
Ekstra valgfritt (ca-mål):
-2 ss kollagen
-2 ss lecithin
-2 ss rice bran
-1 neve hakkede mandler (jeg bruker økologiske ristede og saltede fra Änglamark)
Miks og triks med det du måtte ønske av ekstra ingredienser, grunnoppskriften i seg selv smaker også helt nydelig 😊
Smelt kokosolje i vannbad. Rør inn lønnesirup og salt, og deretter kakaopulver og evt ekstra ingredienser. Rør eller pisk til røren er jevn. Bland deretter inn mandler.
Hell røren over i silikonformer for sjokolade i figurer (eller vanlig form til å skjære opp i stykker når ferdig). Avkjøl i kjøleskap eller fryser i ca 30 min.
Oppbevares i kjøleskap dersom du bruker kokosolje. Kakaosmør holder lenger i romtemperatur og gir en fyldigere kakaosmak.